ÅLDRANDE OCH BLODKÄRL

Ju längre du lever, desto äldre blir du. Det kan vi tyvärr inte göra någonting åt. Men du kan ingripa för att leva livet till fullo, oavsett ålder. För livskraften finns inte bara i ungdomlighet, den finns hos alla. Och konsten att leva är att bibehålla en sund kropp och en sund själ, så att du kan göra det mesta möjliga av varje ny dag. Det är där MASQUELIER’s® spelar en roll, genom att stödja ett aktivt liv under varje fas i livet.

GOD BLODCIRKULATION ÄR EN FÖRUTSÄTTNING FÖR GOD HÄLSA
GOD BLODCIRKULATION ÄR EN FÖRUTSÄTTNING FÖR GOD HÄLSA

Blodet cirkulerar via ett komplext system av artärer, vener och kapillärer. Och en god blodcirkulation är en förutsättning för god hälsa. Centralt för denna process är utbytet mellan blod och vävnad, där syre och näringsämnen passerar från blodet till vävnaden, samtidigt som CO2 och slaggprodukter passerar från vävnaden till blodet för bortforsling och avsöndring. 

Detta utbyte sker via de otaliga, mycket små kapillärernas väggar som finns i hela kroppen. Därför är det viktigt att kapillärväggarna fungerar effektivt, behåller sin selektiva permeabilitet utan att förlora sin ”vaskulära styrka”.

Tillräckligt med näringsämnen är viktigt

I takt med att du åldras, behöver du ökade mängder av näringsämnen som bibehåller kapillärernas normala funktion. Utan friska kapillärer kan inte blodet nå de delar av kroppen det måste nå och vävnader och organ får inte längre viktiga näringsämnen. Oavsett hur noggrant du äter och oavsett hur klok livsstil du har, är dina ansträngningar bortkastade.

Ett sunt blodflöde

Upprätthåll kapillärernas normala funktion och kroppen fortsätter att må bra. Och det är inte svårt. Allt som krävs är ett omsorgsfullt val av naturliga kosttillskott, i kombination med hälsosam kost. Kapillärerna kommer fungera optimalt och bibehålla ett sunt blodflöde och därmed tillhandahållandet av livsviktiga näringsämnen. Nyttig mat och dryck når därmed hela kroppen.

Kapillärerna är den minsta delen i blodcirkulationssystemet, men att bibehålla dem ger de största fördelarna.

Hide title
Off